Road Racing News

Weekly Quiz Feature Series: It’s Just A Bit Of Fun!

This weeks series of questions with a Southern 100 twist to them, in the twentieth instalment of Road Racing News weekly quiz feature series, which hopefully will test your knowledge of the sport, and prove a bit of fun! are as follows:

Q1: Name the top five finishers from the 2010 Southern 100 Solo Championship?

Q2: At present what is Dean Harrison’s overall total of Southern 100 victories?

Q3: Combined how many Billown course triumph’s do Ian Lougher, Ryan Farquhar and Chris Palmer have collectively?

Q4: Who became Southern 100 solo champion for the first time in 2006?

Q5: The current Sidecar S100 lap record holders are?

Q6: True or false – Connor Behan has competed at the ‘Friendly Races’?

Q7: Back in 2000 Solo Championship honours went the way of?

Q8: Who is this respected Billown course exponent?

Photo by Nick Wheeler

Q9: Solve this Southern 100 themed anagram – wmedoa

Q10: Portugal’s sole S100 representative in the 2010’s has been?

The answers to the previous series questions, based around road racing’s links with Moto GP, which included ones focused on topics such as TT champions turned F1 racers, roads based Grand Prix courses, Giacomo Agostini’s impeccable racing CV, are as follows:

Q1: In 2010, which modern day Moto GP great visited the TT Races?

Answer: Jorge Lorenzo

Q2: Ten times TT winner Giacomo Agostini, has won how many World Championship titles?

Answer: 15

Q3: Name at least two roads courses to have hosted the French Grand Prix?

Answer: Rouen Les Essarts, Circuit De Charade

Q4: The last pure road racing venue, to host a Moto GP round in 1982, was?

Answer: Imatranajo (Finland)

Q5: Which former 250 Grand Prix racing competitor, made his TT debut in 2008?

Answer: Jamie Robinson

Q6: True or false – all rounds of the inaugural Moto GP series in 1949, were pure road racing based?

Answer: True

Q7: Back in 1999, which esteemed racer competed in both the 500cc Moto GP World Championship, and the TT Races?

Answer: Michael Rutter

Q8: Who is this former Moto GP exponent?

Photo by Robby Respol

Answer: Sebastien Le Grelle

Q9: Solve this Moto GP themed anagram – kyaamtaa

Answer: Katayama

Q10: Two of only four competitors to have competed in both Moto GP, Formula 1 Championship races, are multiple TT winners, who are they?

Answer: John Surtees, Mike Hailwood

Words by Stevie Rial

>