Road Racing News

Weekly Quiz Feature Series: It’s Just A Bit Of Fun!

This weeks series of questions with a TT twist to them, in the sixteenth instalment of Road Racing News weekly quiz feature series, which hopefully will test your knowledge of the sport, and prove a bit of fun! are as follows:

Q1: Just two three wheeling Mountain Course exponents, have secured ten or more TT victories, who are they?

Q2: DP Coldplaning/TC Racing’s Lightweight TT challenge in 2012, was led by which two time TT winner?

Q3: Just eight racers completed the Single Cylinder race, at the Inaugural TT Races in 1907, who at the time claimed a famous victory?

Q4: Production TT honours in 1998, went the way of?

Q5: Combined how many TT rostrum finishes, have MV Agusta and AJS acquired to date?

Q6: The racer with the highest winning percentage at the TT Races, is which multi times World Champion?

Q7: Who is this respected Mountain Course exponent?

Photo by Nick Wheeler

Q8: Name the first six finishers from the 2009 Senior TT?

Q9: Future three times TT winner Adrian Archibald, made his Mountain Course debut in which year?

Q10: Solve this TT themed anagram – irlae

The answers to last weeks series of questions which included ones focused around topics such as MV Agusta, Junior Manx GP honours, Oliver’s Mount, the Formula TT series, are as follows:

Q1: Kawasaki’s last Senior TT triumph arose in which decade?

Answer: The 1970’s, in 1975 Mick Grant secured Senior TT honours for ‘Team Green’.

Q2: Name the first five finishers from the 2008 Superbike TT?

Answer: 1st Cameron Donald, 2nd Bruce Anstey, 3rd Adrian Archibald, 4th Gary Johnson, 5th Ian Lougher

Q3: How many Sidecar world titles do TT winners Klaus Klaffenbock, Tim Reeves and Ben Birchall have between them?

Answer: 12

Q4: Solve this TT themed anagram – lubalgah

Answer: Ballaugh

Q5: If you add together John McGuinness, Dean Harrison, Michael Dunlop and Ian Hutchinson’s TT victories, what is the collective total?

Answer: 59

Q6: Honda have claimed over 300 TT victories to date – true or false?

Answer: False, they secured though to date just over 260 TT victories.

Q7: Claiming his maiden TT rostrum finish, from the 2011 TT Zero race, was which event stalwart?

Answer: George Spence

Q8: Only two racers thus far have completed more than 100 TT affiliated races, who are they?

Answer: Dave Madsen Mygdal, Ian Lougher

Q9: What statistic links Guy Martin and Michael Rutter’s respective TT CV’s?

Answer: They both have acquired collectively, 17 TT podium finishes.

Q10: Who is this respected Mountain Course exponent?

Photo by Nick Wheeler

Answer: Richard Wilson

Words by Stevie Rial

>