Road Racing News

Weekly Quiz Feature Series: It’s Just A Bit Of Fun!

This weeks series of questions, in the fourteenth instalment of Road Racing News weekly quiz feature series which hopefully will test your knowledge of the sport, and prove a bit of fun! are as follows:

Q1: Who finished runner up within the feature Superbike race, from the 2007 North West 200?

Q2: Name the top five finishers within the 2011 Steve Henshaw International Gold Cup, at Oliver’s Mount, Scarborough?

Q3: Which famous outfit lead MV Agusta’s TT challenge in 2013?

Q4: Combined how many North West 200 victories do Ryan Farquhar, Lee Johnston, Michael Rutter and Callum Ramsey have?

Q5: Steve Plater’s maiden TT Races stint in 2007, saw him compete for which team?

Q6: Who finished runner up to Keith Townsend, in the 2000 Junior Manx Grand Prix?

Q7: Prior to it’s emergence in 2010, the IRRC (International Road Racing Championship) was known as?

Q8: Respective second, third place finishers within the 1986 Formula TT World Championship series, were?

Q9: Solve this roads themed anagram – rmtogyheu

Q10: Who is this respected International roads exponent?

The answers to last weeks series of questions which included ones focused around topics such as Irish Road Race Super Twins Championship honours, Stewart Smith Racing, 130 mph laps, plus the 2008 Senior Manx GP, are as follows:

Q1: To date how many racers in total have lapped the mythical, fabled Mountain Course at over the illustrious 130 mph mark?

Answer: 20

Q2: Irish Road Race Super Twins Championship honours in 2011, went the way of which racer turned leading team manager?

Answer: John Burrows

Q3: The UK/Isle of Man combined three most recent victors at Finland’s most famous roads course, Imatranajo, are?

Answer: Danny Webb, Michael Rutter and the late but great Dan Kneen

Q4: Stewart Smith Racing’s 2012 Lightweight TT challenge, was lead by?

Answer: Ian Lougher

Q5: Michael Dunlop’s first Ulster GP success in 2011, arose in which class category?

Answer: Superstock

Q6: 2008 Senior Manx GP honours went the way of?

Answer: Adam Barclay

Q7: Lead Oliver’s Mount, Scarborough newcomer at the 2009 Spring Cup meeting, was?

Answer: Damien Mulleady

Q8: Who is this respected International roads competitor?

Answer: Frederic Besnard

Q9: Solve this roads themed anagram – cykpaon

Answer: Kopcany

Q10: The first motor race in history, that took place in the late 1890’s, was in which nation?

Answer: France

Words by Stevie Rial

>