Road Racing News

Weekly Quiz Feature Series: It’s Just A Bit Of Fun!

This weeks series of questions, in the third instalment of Road Racing News weekly quiz feature series which hopefully will test your knowledge of the sport, and prove a bit of fun! are as follows:

Q1: Which racer became the first winner of the inaugural TT Privateers Championship in 2010?

Q2: Ducati’s last big bike TT podium finishes, were achieved in which year?

Q3: The Oostende Road Races, part for many years of the IRRC series, were based in which country?

Q4: How many Australian racers have secured either TT, Manx GP or Classic TT success within the current decade?

Q5: Who claimed their first International roads success in 2009 in the feature Superbike encounter, at the Ulster Grand Prix?

Q6: The 2009 Scarborough Gold Cup was which multiple Sidecar World Champion’s first outing at Oliver’s Mount, Scarborough?

Q7: 12 times TT podium finisher James Hillier made his TT debut in 2008, with which team?

Q8: Combined how many Manx GP victories do Michael Evans and Michael Sweeney have?

Q9: Who retained in 2014 the Irish Road Race 125/Moto 3 Championship title?

Q10: Motorsport royalty graced TT 2016, when which esteemed F1 team principal visited Manx shores?

The answers to last weeks series of questions which included ones focused around IRRC competition, the Duke Road Race Rankings plus intriguing TT stats are as follows:

Q1: Which racer concluded his maiden Manx GP campaign in 2012, with success in a dramatic Senior race?

Answer: John Simpson

Q2: Closing in on 800 rostrum finishes, which manufacturer holds the record for the most TT podium finishes?

Answer: Yamaha

Q3: Only two racers thus far have secured the feature Race of Legends crown at Armoy, who are they?

Answer: Michael Dunlop/Ryan Farquhar

Q4: Who won the inaugural Duke Road Race Rankings championship in 2002?

Answer: Ian Lougher

Q5: The legend that is Joey Dunlop completed how many races in his prodigious TT career?

Answer: 78

Q6: Which iconic roads course three years ago joined the IRRC calendar?

Answer: Imatranajo also known as Imatra

Q7: Back in 2010 which American piloting the American Motocsyz machine, won the first TT Zero race?

Answer: Mark Miller

Q8: Combined how many Ulster GP victories do Bruce Anstey and Guy Martin have?

Answer: 24

Q9: Who claimed their first International roads success in 2008 at Macau?

Answer: Stuart Easton

Q10: To date Brazil’s sole International roads competitor within the present decade, has been?

Answer: Rafael Paschoalin

Words by Stevie Rial

>