Road Racing News

Weekly Quiz Feature Series: It’s Just A Bit Of Fun!

This weeks series of questions with a TT twist to them, in the fifteenth instalment of Road Racing News weekly quiz feature series, which hopefully will test your knowledge of the sport, and prove a bit of fun! are as follows:

Q1: Kawasaki’s last Senior TT triumph arose in which decade?

Q2: Name the first five finishers from the 2008 Superbike TT?

Q3: How many Sidecar world titles do TT winners Klaus Klaffenbock, Tim Reeves and Ben Birchall have between them?

Q4: Solve this TT themed anagram – lubalgah

Q5: If you add together John McGuinness, Dean Harrison, Michael Dunlop and Ian Hutchinson’s TT victories, what is the collective total?

Q6: Honda have claimed over 300 TT victories to date – true or false?

Q7: Claiming his maiden TT rostrum finish, from the 2011 TT Zero race, was which event stalwart?

Q8: Only two racers thus far have completed more than 100 TT affiliated races, who are they?

Q9: What statistic links Guy Martin and Michael Rutter’s respective TT CV’s?

Q10: Who is this respected Mountain Course exponent?

Photo by Nick Wheeler

The answers to last weeks series of questions which included ones focused around topics such as MV Agusta, Junior Manx GP honours, Oliver’s Mount, the Formula TT series, are as follows:

Q1: Who finished runner up within the feature Superbike race, from the 2007 North West 200?

Answer: Guy Martin

Q2: Name the top five finishers within the 2011 Steve Henshaw International Gold Cup, at Oliver’s Mount, Scarborough?

Answer: 1st Ryan Farquhar, 2nd John McGuinness, 3rd Ian Lougher, 4th Michael Dunlop, 5th Keith Pringle

Q3: Which famous outfit lead MV Agusta’s TT challenge in 2013?

Answer: Valmoto

Q4: Combined how many North West 200 victories do Ryan Farquhar, Lee Johnston, Michael Rutter and Callum Ramsey have?

Answer: Was 25, now it’s 26 courtesy of Lee Johnston’s success in Thursday night’s Tides Restaurant Supersport race.

Q5: Steve Plater’s maiden TT Races stint in 2007, saw him compete for which team?

Answer: AIM Yamaha

Q6: Who finished runner up to Keith Townsend, in the 2000 Junior Manx Grand Prix?

Answer: Alastair Haworth

Q7: Prior to it’s emergence in 2010, the IRRC (International Road Racing Championship) was known as?

Answer: Three Nations Cup

Q8: Respective second, third place finishers within the 1986 Formula TT World Championship series, were?

Answer: 1st Joey Dunlop, 2nd Paul Iddon, 3rd Anders Andersson

Q9: Solve this roads themed anagram – rmtogyheu

Answer: Greymouth

Q10: Who is this respected International roads exponent?

Answer: Alex Pickett

Words by Stevie Rial

>